Kruidige linzen

linzenkruidig

Vandaag weer eens vegetarisch. U hoeft dus niet naar de slager of visboer.

Eerst naar de charountehbour.

Vraag om een grote ui en een zestal wortelen. Ook een flinke teen knoflook ( u weet nu hoe die in stukken te snijden).

Wip nu eens bij de kruidenwinkel naar binnen.

Doe twee laurierblaadjes, een eetlepel gemalen komijn, een theelepeltje kurkuma, een stukje kaneelstokje, een mespunt de scherpe peperpoeder (bijvoorbeeld chilipoeder en een paar korianderzaadjes. Ik hoop dat u een pak groene linzen in huis heeft, want u heeft 250 gram nodig. Ook 140 gram tomatenpuree uit het keukenkastje halen.

Nu aan de slag.

Was de linzen; Snipper de ui en snij de knof fijn. In een plasje olijfolie laten fruiten. Nu de tomatenpuree erdoor mengen. ook alle kruiden erbij. Had u de worteltjes gesneden (een brunoise)? Dan kunnen die er nu ook bij en de linzen ook. Giet er een liter water op, zout erbij en een uurtje laten pruttelen. Af en toe eens proeven of de linzen al gaar zijn. Mocht na een uur gepruttel de linzen nog niet gaar zijn en het water verdwenen, dan kan u er rustig nog wat water bij doen.

 

Als het gaar is

schept u het in een mooie kom en eet u het op.

lummel

kruidig bandje ook: le peuple de l’herbe

Advertenties

7 responses to “Kruidige linzen”

  1. lummel says :

    Morgen nog eens vegetarisch met een overheerlijk soep waarvoor u een snelkookpan nodig heeft.

  2. pawi says :

    Dit is echt verrukkelijk.
    Ga ik ook eens zo doen. Meestal verstop ik een ui, bestoken met vijf kruidnagelen tussen de linzen in het kookwater. Die verwijder ik natuurlijk weer als de linzen gaar zijn.

    Ook lekker met een mootje zalm trouwens.

  3. Rob Alberts says :

    Lekker een smakelijk vegetarisch recept!

    Smakelijke groet,

  4. pawi says :

    Binnenkort een lekker voorafje bij deze schotel: لبنة‎ labnah (spreek uit: lebneh).
    Uit de nrc kookrubriek, vandaag in gang gezet…een soort minikaasjes gemaakt van yoghurt.

    • Nanoné says :

      Hipster-hangop, te degusteren uit de baard van uw tafelgenoot! (Een uitgelekte dweil van zichzelve… Om over hipsterinnen nog maar te zwijgen: die kunen per definitie niet koken: nog geen ei!)

      Neen, dan burrata: simpel met wat bruine suiker –iets wat die behaarde diasporakoekebakkers niet kennen dan wel afwijzen, want gemaakt van dooie negerkindertjes, of uitgeknepen palestijnenlijken, als men hunne blogpost moet geloven. Zelfs honing is ‘zielig’, enfin. Burrata dus. Of gewoon hangop: Yoghurt Eichmann.)

      • pawi says :

        Hahaha, inderdaad hangop.

        Ik kan me niet heugen een man (of vrouw) met een baard aan tafel te hebben gehad. Die dreitagen-baardjes van enkele jongens tellen niet mee. Mooie beeldspraak! doet denken aan Roald Dahl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: