Kabeljauw met chorizo en het lekkerste sausje dat u ooit gegeten heeft

unilateraal

Het gaat in dit recept om kabeljauw met chorizo. Maar het lekkerste is het sausje dat er bij geserveerd werd.

Benodigdheden:

een bozzie biezlook, een bozzie dragon, een paar gedroogde tomaatjes, een paar hele kleine tomaatjes, een gele zitroen en een limoen.

Een paar moten kabeljauw met vel ( we gaan namelijk unilateraal bakken) en een stukje chorizo. Ik ben een stoere vent en kocht dus de allerscherpste. Een paar piepers mogen ook niet ontbreken.

Kook eerst de aardappels gaar in de schil.

Snij eerst de chorizo in hele dunne reepjes. 20 minuten in de vrieskast.

Snij de bieslook en de dragon fijn en doe in een kom. De gedroogde tomaatjes in kleine stukjes erbij doen. ook de hele kleine tomaatjes in stukjes snijden en hup in de kom. Pers nu de zitroen en de limoen uit (ik doe dat met blote handen), zout en peper, goed roeren en in de koelkast bewaren.

Haal de gare aardappels uit hun jas en prak ze met een vork. Zout en olijfolie erdoor mengen.

Haal de chorizo reepjes uit de freezer en lardeer de kabeljauwmoten.

Bak de kabeljauw op de velkant in een beetje olijfolie gaar. Had u een moot vis zonder vel gekocht dan dondertie waarschijnlijk uitelkaar.

Doe de koude saus op de warme vis en eet het op. U weet niet wat u proeft.

Drink hier gerust een paar glazen Chablis bij, dat is nooit verkeerd.

Ik ben nogal in een punkstemming de laatste tijd, dus Carl Barat

lummel

Advertenties

4 responses to “Kabeljauw met chorizo en het lekkerste sausje dat u ooit gegeten heeft”

  1. lummel says :

    ja Carl Barat was ook de baas van de Libertines

  2. Ilona says :

    Da’s apart; vlees én vis.
    Probeer mezelf al voor te stellen hoe dat zou smaken.
    Heerlijk, lijkt me.

  3. pawi says :

    Mmm, chaudfroid. Doet het altijd goed. Met mooi weer zeker. Even wachten tot de zon weer terugkomt, en dan komt dit ook hier op tafel. Lekker!

    Vis niet van de supermarkt, maar die lekkere stevige van de boer. Behalve een adresje in de buurt hebben we ook de Makro, bij jullie Metro geheten. Prachtige verse vis, in allerlei soorten en maten. En een heerlijke sfeer met grappen en grollen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: