Tussendoortje

tuzzendoortje

Dit is heel snel gemaakt, hartstikke gemakkelijk en ook nog eens hartstikke lekker.

Naar de groenteboer voor een paar bio courgettes. Bio, want u gaat de schil opeten. Naar de blikjestomatenboer voor een blikje tomatenbrokjes. Nu naar de kaasboer voor een bolletje mozarella. Koop ook wat rauwe ham, anjovis of champignons.

Snij de courgettes overlangs doormidden. Met een lepeltje (ikzelf heb een lux meloenlepeltje) holt u het ding uit.  Het lijkt nu net op een piroque. Net even vantevoren had u natuurlijk al een uitje gefruit, het blikje tomatenbrokjes erdoor geroerd, op smaak gebracht met wat zout en peper en een beetje zuiker. Vul de courgette met de tomatensaus, snipper de mozarella erover en bedek het met de ham/ansjovis/champignons naar keuze. Nu in de op 200 voorverwarmde oven stoppen en eruithalen als de kaas mooi gesmolten is.

Opdienen en opeten

lummel

Advertenties

4 responses to “Tussendoortje”

  1. lummel says :

    bij Italiaansachtig eten mag Celantano natuurlijk niet ontbreken.

  2. Corja says :

    Moet nog even wachten; courgettes net geplant in de moestuin…..

  3. Rob Alberts says :

    Misschien kun je het in de oogst tijd nog eens plaatsen?
    Zonder het dierlijke beleg lijkt het mij smakelijk om het met Gomasio af te strooien.

    Smakelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: