De Z is in de maand

zarzuela De z is in de maand. Vacanzie aan zee. We eten dus viz. Gisteren mozzelen en zardientjes, vandaag zarzuela. Ik had al eerder een rezept van zarzuela geplaatst. Vandaag een ander rezept. De dag vantevoren moet u in een grote pan in de olijfolie 5 sjalotjes, een hele bol knoflook, twee blikjes tomatenpulp en een fles witte wijn opwarmen. De helft van de knoflook had ik geznipperd, de andere helft in zijn hemd laten zitten. eerst fruiten, dan de wijn en daarna de tomaten erbij. Een flink bouquet garni: tym en laurierblad mogen niet ontbreken. ook een half loeischerp zpaanz pepertje en flink veel kurkuma en pilipili. lekker een uurtje of twee laten pruttelen. De volgende dag naar de vizboer. Ik had mazzel: 6 zeeduivelwangen, 12 grote garnalen, 500 gram mozzelen en een flink stuk inktvis. Die inkntvis moet eerst een uur in koud water gekookt worden (ja dat kan niet maar u begrijpt wat ik bedoel, om het zacht te maken. Daarna met de rest van de vizzen in de saus.Mocht de zaus te dik zijn, doe er een koppie water bij. Nu één voor één de vizzoorten erbij. kook ook een moot schelvis mee, die vind je niet terug, maar het bindt de zaus en geeft een lekkere vizzmaak.Laten pruttelen en opdienen. vergeet niet twee stokbroden te hebben want de zaus moet gezopt worden. lummel ZZ alleen maar voor de z

Advertenties

One response to “De Z is in de maand”

  1. lummel says :

    Een dozijn oezters kost hier 3€

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: