19 Reacties op “Geconfijte knoflook”
Geef een reactie op lummel Reactie annuleren
Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.
Meest recente berichten
Recente reacties
Archief
- maart 2024
- oktober 2023
- augustus 2023
- mei 2023
- maart 2023
- december 2022
- september 2022
- juli 2022
- juni 2022
- mei 2022
- maart 2022
- februari 2022
- december 2021
- oktober 2021
- september 2021
- mei 2021
- april 2021
- februari 2021
- januari 2021
- december 2020
- juli 2020
- juni 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- december 2019
- november 2019
- mei 2019
- april 2019
- december 2018
- november 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- maart 2018
- februari 2018
- december 2017
- november 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- maart 2017
- januari 2017
- december 2016
- november 2016
- oktober 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
- maart 2015
- februari 2015
- januari 2015
- december 2014
- november 2014
- oktober 2014
- september 2014
- augustus 2014
- juli 2014
- juni 2014
- mei 2014
- april 2014
- maart 2014
- februari 2014
- januari 2014
- december 2013
- november 2013
- juli 2013
- juni 2013
- mei 2013
- april 2013
- maart 2013
- februari 2013
- januari 2013
- december 2012
- november 2012
- februari 2012
- november 2011
- oktober 2011
- september 2011
- augustus 2011
- juli 2011
- juni 2011
- mei 2011
- april 2011
- maart 2011
- februari 2011
de eerlijkheid gebiedt me om te vermelden dat dit een recept van mijn vrouw is. Ik heb alleen de foto gemaakt.
de gadogadosaus komt morgen. Ook ga ik aan Corja vragen of ik haar rodelinzen recept mag combineren met het recept van NaNoNé en het onder hun beider naam te mogen plaatsen.
Maar natuurlijk, Lummel. Ga je gang.
Joepie
het loopt storm op het minst gelezen kookblog. Er staan dus nog twee recepten voor gado-gado saus in de wacht (1 van nanané en 1 van Ilona. Ook nog 2 rode linzenzoepen van Corja en NaNoNé. Morgen vrienden en vriendinnen.
Lekker! En makkelijk te maken voor de thuiskok. Dank aan mevrouw lummel!
PAS OP!
Het wordt allerwegen AFGERADEN om zelf knoflook in te maken in olie!
De kans op het onstaan van botulisme is namelijk zeer groot, en daar kan een mens aan sterven.
Ieder jaar weer sterven er mensen aan: het is véél gevaarlijker dan bijvoorbeeld salmonella-vergiftiging, waar iedereen zich wèl van bewust is.
Echt hoor: beter NIET maken, en zeker geen twee maanden bewaren!
Botulisme is zéér virulent –vermeerdert zich snel– en de condities bij rauwe knoflook en olie zijn nagenoeg ideaal voor de ontwikkeling.
Dit is een serieuze waarschuwing, geen homeopathie of bangmakerij.
Zoek maar op, waar dan ook!
(Dit zeg ik niet om in uw soep te urineren; surrie hoor, maar het is echt belangrijk.)
Ik heb het van het blog gehaald, we willen niemand iets ergs aandoen
En we gooien de potjes weg.
Ik begrijp dat ik tot nu toe geluk heb gehad.
Dank ik!
Smakelijke groet,
Bedankt NaNoNé je hebt mijn leven gered! En misschien dat van anderen, oef
Voor nog meer duidelijkheid, ik eet vaak geconfijte knoflook, dat is heerlijk. Ik vond een recept en heb het gemaakt. En gefotografeerd. Maar nog niet gegeten.
Ik begrijp dat het wat lullig over komt. Zo was het niet bedoeld.
(Ook wil ik niet ‘bijdehand’ zijn. Maar soms moet ook onwelgevallige kennis gedeeld worden.)
Gekochte gekonfijte knoflook mag en kan trouwens wel; die wordt eerst ‘verzuurd’ en daarna behandeld volgens de UHT-methode, een soort sterilisatie, Ultra Heat Treatment; enkele seconden verhitting op 120 – 150 ºC.
Als troostprijs kan ik dusdanig verkregen knoflook op olie uit de winkel aanbevelen: die is wèl veilig…
Nee prima reactie. Gelulkkig is dit het minst gelezen kookblog, veel minder doden dan wanneer ik dit op de nrc geplaatst had. Het had Van Puffelen kunnen treffen
Née, NaNoNé ik ben juist heel blij dat je me gewaarschuwd heb! Gelukkig riskeerde ik weinig dooien op het minstgelezen kookblog. Had ik het op de nrc gezet waren er veel meer slachtoffers. Heb Van Puffelen ff mazzel!
http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Professioneel_Praktisch/Richtlijnen/Infectieziekten/LCI_richtlijnen/LCI_richtlijn_Botulisme
Godsammekrake. Het risico is klein, maar als het gebeurt is het rampzalig.
Dank aan NNN voor de waarschuwing.
Terzijde: in de afgelopen 35 jaar dat ik werkte op de Intensive Care of sprak met collegae die dat ook deden, in alle ziekenhuizen met een IC in Rotterdam en wijde omgeving….is er noooooit een geval van botulisme vastgesteld veroorzaakt door ingemaakte knoflook.
maar ja, je zal maar de eerste zijn….
Gelukkig maar pawi, ik was al bang om de geschiedenis in te gaan als botulist
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25836400
Doe er je voordeel mee, Lieve groet voor mevrouw Lummel. Storm in een glas water en ik ga lekker knoflook confijten zoals zij dat doet.