Oeuf Meurette

meurette

Vandaag een goude oude. Een recept van mijn schoonmoeder. Dit keer met plaatje en muziek.

Benodigdheden: 50 cl rode Bourgogne. Een ui, 300 gram spekkies 50cl water. 4 tenen knoflook en hele verse eieren, een bouquet garni en 30 gram botor waar u een eetlepel bloem doorheen geprakt hebt.

Bak de spekkies bruin en haal ze uit de pan. De fijn gesneden ui glazig laten worden en  de vloeistoffen in de pan. De spekkies mogen ook terug doe er de niet geperste tenen knoflook bij alsmede een bouquet garni. Lekker 15 minuten laten koken. In de ondertussentijd een paar boterhammen grillen en met knoflook insmeren. Nu de zauz filtreren. Doe een ei in een kopje en laat het in de zauz zakken. 2 minuten en het is klaar. Bij mij konden 4 eieren tegelijk in de pan (ja ik heb een nieuwe). Als het klaar is de bebloemde botor als een gek door de zauz roeren.

Leg het ei op de botorham en garneer met spekkies en knof. een lepel zauz erop en genieten maar.

dit groepie ga ik zaterdag op Rock en Seine zien

lummel

rollsEen knoflook rolls en een molenmesje

Advertenties

8 responses to “Oeuf Meurette”

  1. lummel says :

    Dit Kan niet misgaan

  2. pawi says :

    Succesverhaal. Heerlijk, met die dooiers nog zacht!

    Alleen dat bloembotermengsel, zou je dat niet door de saus doen als de eieren al uit de pan zijn? Anders gaan ze mee in het razende roeren.

    • pawi says :

      Nee, ik zou eerst de beurre maniée door de saus doen en op het laatst de eieren toevoegen.

      O, dankjewel.

      Graag gedaan.

      Nou, lummel, binnenkort een recept met paddestoelen, de herfst zit eraan te komen en die cèpes zijn nu al voor het oprapen. Koop op pluk ze maar alvast.

      Arborio rijst, saffraan, sjalot, paddestoelenbouillon van een blokje of uit een pot, witte wijn, olijfolie, dat staat hopelijk ook allemaal klaar?

      Vergeet die boter en parmezaan die iedereen altijd toevoegt aan risotto, nergens voor nodig dit keer.

  3. Rob Alberts says :

    Zou dit recept zonder de spekkies maar met de muziek ook nog lekker zijn?
    Het proberen waard lijkt mij.

    Smakelijke groet,

  4. NaNoNé says :

    Wow, wat een sexy gerechtje zeg! Nooit van gehoord, cheers!
    Zit hier te watertanden, letterlijk (en dus niet figuurlijk. Hoewel: ook!)

    Lijkt me een fijn ontbijtje.

    Oh, en dat bandje is Fisher Z revisited & all over again, of zeg ik nou wat geks?

    @lummel: Rock en Seine, ik ben zjaloezzuh -alors: affeghunstiek– veel plezier!
    (Old rockers never die: they only smell that way. I should know! 😉

  5. A. Dapie says :

    Meen je dat nou? Fransen eten ’s ochtens geen eieren? Ga eens in een old style brasserie (dat zijn ze allemaal) in Parijs kijken. ’s Ochtends vanaf een uur of acht. Daar staan de mannen tot hun knieen in de kraslootjes, hun espresso’s en noisettes te drinken, en staat op de tapkast een ijzeren mandje met gekookte eieren. Als je weet hoe het hoort, dan vraag je niks, maar je pakt een ei, schilt het en verorbert het in zijn geheel, waarna je nog een slokje koffie neemt. En bij het afrekenen zeg je hoeveel eieren je had. Heb het zelve een paar maal gedaan als inburgeringstestje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: