Apéro Antillais

acras

Gisteren lekker geaperitiefd. Zondagmiddag is apéritief tijd in Frankrijk. Een slokje, een hapje, nog een slokje en nog een hapje enzovoort.

Ik ga het vandaag niet hebben over de slokjes maar over de hapjes. Het fameuze Ti’Ponch kunt u elders op dit blog vinden.

De hapjes dus. Het eerste is de wereldberoemde Acras de Morue. Een ssort oliebol van zoute vis. Daar lust ik wel pap van.

Wat moet u in huis halen?

200 gram morue (de portugezen hebben 365 recepten voor morue, daar kan je dus een jaartje mee vooruit. 300 gram bloem, lauw water, 4 tenen knoflook, een handje ciboulette, 1 ui, peterselie, tym en een loeiheet peperje en een half zakje gist.

Ontzout de vis. De mijne was zo zout dat ik hem twaalf uur in koud water heb laten staan. Het water heb ik wel 4 keer ververst. Doe dit dus niet ’s nachts want dan moet je steeds opstaan.Kook de vis in 20 minuten en verkruimel hem.

Is de vis ok, doe dan de bloem in een beslagkom, het water erbij, er moet een halfstevig beslag te voorschijn komen. Snijdt alle ingredienten heel fijn en roer het door het beslag. Meng nu de vis en de gist erdoor. Een nachtje in de koelkast.

Verhit olie in een (frituur) pan en maak kleine bolletjes, gebruik uw oliebollen techniek. Goud bruin bakken en opdienen.

Maar het ging verder…

Ga naar een Antiliaan en koop Boudin Antillais. Dat is net als gewone boudin (bloedworst) maar dan lekker pittig gekruid.

Warm het thuis op en eet het lekker op. In Frankrijk kan je dit in alle supermarkten vers krijgen op de vleeswaren afdeling.

Avez-vous des pieds de cochon?

boudin

Smakelijk

lummel

Pittig gerecht, pittig meisje Wolf Alice

Advertenties

5 responses to “Apéro Antillais”

 1. lummel says :

  Terug van weggeweest. Vanavond een nieuw recept en morgen een recept voor paddestoeleneters

 2. Bertie says :

  Waarom gezouten vis als hij weer ontzout moet worden? Zijn andere soorten niet lekker?
  (Geldt niet voor Alice, zij moet pittig blijven.)

 3. lummel says :

  Ja hoor dat kan. Maar Die ontzoute vis is echt heel lekker. In de antillen maken ze er ook een heerlijke salade van: chictai de morue. En in Frankrijk de overheerlijke Brandade de morue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: