Rosbief of waarom moeilijk als het makkelijk kan

risbof

Rosbif, Zo noemen ze in Frankrijk de Engelsen. In Nederland kocht ik het altijd bij de slager: een onsje ros, dun gesneeën.

In Frankrijk maak je het zelf. Je gaat naar een goeie slager, bij mij is dat de markt een haalt een rosbif. Ik koos een rosbief uit de filet, ik zet er wel een plaatje over op het blog.

Verder kocht ik van die kleine aardappeltjes, ratte de touquet, twee sjalotje, drie tenen knoflook en een bozzie peterzelie.

Kook de piepertjes gaar in de schil. In brokkies snijden. Verwarm olijfolie (of beter nog eendevet, NaamNomName heeft gelijk) en doe de aardappeltjes erin. Na een tijdje de fijn gesneden sjalotjes, knoflook en peterzelie erbij. Als het goudbruin is is het klaar. ook wat grofzout.

Nu de rosbief. Verwarm de oven voor op 9. Leg de rosbief in een ovenschaal en bestrijk hem met mijn tymjam.

In de oven en na 5 minuten een beetje water bij de inmiddels verkregen caramel. Besmeer de de rosbief met een kwastje. Herhaal dit nog twee keer. Ik eet vlees blauw dus na een kwartiertje was het goed. Wil je het iets doorbakkener laat het dan nog 5 minuten langer staan.

Opdienen met de piepers en een glas rode wijn. De tym caramel saus kunt u op uw bordje erbij doen.

lummel

Advertenties

7 responses to “Rosbief of waarom moeilijk als het makkelijk kan”

  1. lummel says :

    http://www.socopa.fr/boeuf-party/morceaux-boeuf.php
    klik op de link en u weet hoe ze in Frankrijk een rund snijden. Dat is dus anders dan in Nederland. Handig voor als u weer eens in +33 bent.

    De vegas kunnen de aardappeltjes met iets anders eten.

  2. pawi says :

    Lijkt me erg lekker. Zeker met die thijmjam erbij. Wil je daar svp nog een linkje van geven, lummel?

  3. lummel says :

    Elvis Costello, sinds 1977 mijn held. En NaNoNé kan hem

  4. Bertie says :

    Zalig! Rosbief, het water loopt me in de mond. Mooi rood van binnen, jamjam. Of eendenvet lekkerder is dan olie of boter weet ik niet. Niet dat het wat uitmaakt,dat wordt hier niet verkocht.

    Liedjes van BB kunnen me niet bekoren, zonde van de rosbief om tijdens het bereiden en eten naar te luisteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: