Kippotje

kippotje2

Gemakkelijk en lekker.

De Italjanussen noemen dit Pollo Cacciatore. Ik noem het kippotje.

Naar de markt waar u 4 kippenpoten koopt. Laat de poelier de poten in het midden doorhakken.

Twee grote rode paprika’s, een bosje nieuwe uitjes alsmede thym, rozemarijn en salie. Groene en zwarte ontpitte olijven (twee handen vol), nieuwe verse knoflook (een hele bol) een halve liter kippeboeljon, een fles witte wijn en een potje gedroogde tomaatjes. En natuurlijk een blikje tomatenpuree.

Aan de slag

Haal het vel van de kip af en braad de stukken aan in de olijfolie.Haal ze er gelijk weer uit. Doe de gesneden uitjes en parika in de pan. Oh wat sist het en ruikt het nu lekker in de keuken. Afblussen met een flinke scheut witte wijn. De boeljon erover gieten en de olijven er in kieperen. aan de kook brengen en het blikje tomatenpuree er door roeren. De olijven mogen er ook bij. Op smaak brengen met zout en peper. Nu de aromatische kruiden erbij. En de knofjes in hun jasje. En ook de gedroogde tomaatjes. Doe de kipstukken erweer in en laat het geheel drie kwartier zudderen.

kippotje

lummel

Muziek uit London. Luister naar hun laatste alum: The James Hunter Six

Advertenties

13 responses to “Kippotje”

  1. lummel says :

    mocht u een muziekstreaming dienst hebben, deze plaat draai je de hele avond. Je krijgt er ook nog een prima humeur van en er zijn er zelfs die spontaan gaan dansen. Echt waar.

  2. Bertie says :

    Jammieieie, moet heerlijk zijn. Bij het opeten de rest van de wijn soldaat maken.
    De muziek is prima, bij het intro dacht ik dat Bill Hailey weer terug was ☺

  3. Rob Alberts says :

    Dit blog blijft mij verbazen. Kippen met 4 poten? Hier worden vooral de vleugels gegeten. Ik laat het beide aan mij voorbij gaan. Maar verwonder mij wel over de aparte dieren die voorbij komen …..

    Vrolijke groet,

    • lummel says :

      Tsjernobyl en Foukosjima misschien? Volgende week eten we schaap met vijf vleugels, een aanradertje.

      • Rob Alberts says :

        Het tv-programma “het Schaap met de vijf poten” roept nostalgische herinneringen op.
        Een schaap met vijf vleugels vraagt om een mooi beschreven recept.

        Ik blijf dit blog volgen.

        Smakelijke groet,

  4. lummel says :

    Blijf reageren Lena

  5. Apie says :

    Kippotje, kippootje, als het allemaal maar gelijk behandeld wordt. En lekker is.

  6. lummel says :

    Ziet u dat de olijven er twee keer in moeten? Dat heet een dubbelopie in de taalkunde. Een heel moeilijk stijlfiguur.

  7. Apie says :

    Nee hoor, ze werden er ingekieperd en later gerustgesteld dat ze er echt bij mochten zijn. Zo had ik het gelezen althans. Dat heet de olijven “op hun gemak stellen”. Goed voor het algemene welbevinden in de pan. Waardoor het allemaal nog lekkerder smaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: