Eitje bij?

eitjedrbij

Variatie op sambal bij.

We gingen bij de chinees de verjaardag van mijn vrouw vieren. We hadden een chninese fondue besteld. Voor de foto’s kunt u op instagram terecht. delummel heetik daar.

Maar daar ging het niet om. Toen alles op was en er aleen nog een pan met boeljon overbleef kwam de kok met twee eieren die hij in de boeljon brak. Een wonder. Het eiwit sloot zich netjes om de eiderdoder. Vlug eruit halen en opslobberen.

Gisteren aten we kip uit de cocotte. Er bleef heel veel boeljon over. Dus copieerden we de chinees!

We braken er drie eitjes in en klaar was kees. De boeljon was zo lekker dat we hem niet gefilterd hebben. Voor de pheateau was dat beter geweest.

Maar wat wazzut lekker.

lummel

 

Advertenties

5 responses to “Eitje bij?”

  1. lummel says :

    hier eetje je vingers mee op.

  2. lummel says :

    Pocheten gaat dus gemakkelijk in wijn en boeljon en is hartstikke moeilijk in water, zelfs met azijn.

  3. Apie says :

    Apart, alweer iets om uit te proberen. Wat is dit toch een inspirerend blog, helemaal van het padje soms en daarom zo lezenswaardig. Slijm slijm ik lijk die eieren wel.

  4. Bertie says :

    Misschien lukt het pocheren mij nu ook.

    Overigens: de knofsoep was lekker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: