en een heel kalf half of: kalfsrip met abrikozen dib

kalf1Ik weet het het het is een heel paard half, maar dit is geen recept met paard maar met kalf. Vandaar dus.

Ga naar de slager en vraag naar twee ‘côte de veaux’. Een stukje kalf met een bot.het lijkt op een T-bone. Een ribstuk dus.

Ga daarna naar de groenteboer om twee rode uiden, vier teentjes knoflook, een paar takjes tijm, 15 abrikozen en een beetje peper en zout. En een kilo kleine aardappeltjes.

Naar de zuivelspecialist voor een pakje botor.

Leg het kalf in een braadslee. lekker met botor insmeren. Maar u had natuurlijk eerst zout en peper op het vlees gestrooid.

Sla de knof met de vlakke hand plat. Snij de abrikozen in tweeën en haal de pit eruit. Gooi de pitten weg. Snij de rooie uien in achten. Was de piepers.

Doe alles in de braadslee. Rijkelijk met olijfolie en een glas witte wijn besprenkelen. Zout en peper.

Nu in de oven standje 7 en 45 minuutjes wachten. Eet het op met een glas wijn.

kalf2lummel

Advertenties

8 responses to “en een heel kalf half of: kalfsrip met abrikozen dib”

  1. lummel says :

    vurschrukkuluk lekkur.

  2. Bertie says :

    Dat ziet er lekker uit, echt feest-eten. En zo makkelijk.

  3. Bertie says :

    Heeft dit recept ook een naam?

  4. lummel says :

    Prima maar nu rijmt het niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: