Ramen

ramen-ramen

Vandaag ga ik heel hoog scoren op de meest gezochte pagina’s op het web.

Ramen, dus alle doe-het-zelvers en huisjesbezitters klikken op mijn blog. Ramen.

Ook alle bloggers uit Azië komen langs omdat ze hier een soepie verwachten.

Dus doehetzelvers, doe vandaag eens een soep zelf.

Ramen is een heel populaire Japanse soep in Parijs. Ook op Instagram ziet u heel veel ramen voorbijkomen. Vandaag mij eerste raam.

Naar de vleeshandelaar om 600 gram varkenslappen te bemachtigen.

Nu naar de groentenenfruitvakman/vrouw. Twee bosjes groene uitjes, 5 centimeter gember, 4 tenen knoflook, een paar championnetjes, een bosje taugé.

Bij Appie een flesje kikoman, een flesje (hup)Sake, een theelepeltje sesamolie. En een boel zout. En een pakje rijst vermicelli.

Aan de slag.

Wrijf het varkensvlees in met heel veel zout. In de koelkast tot morgenochtend.

Twee liter water, het gezouten vlees, de in plakken gesneden gember en de knoffies  en het gossie uitjes aan de kook brengen. Haal het schuim eraf met een schuimspaan. 2,5 uur laten pruttelen. Af laten koelen.Na 2,5 uur het zakie af laten koelen. Doe de boeljon door een chinees en trek het vlees in fliebertjes.

Snij een bozzie bozzuitjes, een paar sjamijonnetjes. even in heet water met de taugé. Afblussen in ijskoud water.

Warm de boeljon op en doe 4 eetlepels kikoman, 2 eetlepels hupsaké, 1 theelepel zout en 1 theelepel sesamolie er door. Aan de kook brengen.

Doe het vlees , de groenten, een hardgekookt ei in een grote bol. Kook de rijstvermicelli in 1 minuut gaar. Hup in de kop.

Giet nu de loeihete boeljoen erop en opeten maar.

ramenen-deuren

Binnenkort andere versies, alsmede een vegetarische.

Ik heb de feauteaus gemaakt voordat ik de boeljon eropgoot, anders zag u nix

lummel

 

 

Advertenties

4 responses to “Ramen”

  1. Rob Alberts says :

    Toevallig liep ik vanmiddag met een kommetje Saoto soep rond.
    Dat vegetarische recept voor Ramen zie ik graag tegemoet!

    Smakelijke groet,

  2. lummel says :

    ik heb pheateau1 door pheautea3 vervangen. Meauer zeau

  3. Bertie says :

    Leest erg lekker en niet moeilijk, misschien maak ik het voor de feestdagen. Zit wel veel vlees in.
    Die kikoman, waster voor bizonders an? Voor mij smaakt hij hetzelfde als conimex maar ik ben vast een kookbarbarin.

    Neil Young verbaast me, ik dat dat hij allang passé was, zingt hij nog steeds. En nog goed ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: