Postelein

postelein

De groentenman had pourpier in de aanbieding. Niemand wist wat het was. Het leek een beetje op cresson, tuinkers, wat in Frankrijk veel gegeten wordt. We kochten drie handenvol pourpier en drie handenvol cresson.

De groenteboer zei dat het een heerlijke salade opleverde. Krokant en een beetje zoet. Mijn vrouw herinnerde het zich. Voor mij was google de uitkomst. Postelein. Ik kende het woord mar had het nog nooit gegeten.

Wat haalt u in huis

Drie handen postelein. Een flink stuk spek. Een paar aardappelen. Zout, peper, notenolie, en azijn en een paar kersentomaatjes. (die hadden we niet maar er was nog een tomaat over die we in hele kleine stukkies sneden.

Daar gaan we dan.

Was de postelein in water met azijn. Uit laten lekken en droog waaien in uw groentencentrifuge.  Twee kleine uitjes znipperen. U had de aardappelen natuurlijk al gaar gekookt en af laten koelen en in kleine stukken gesneden. Hutsel alles doormekaar. Nu het stuk spek in kleine spekkies snijden en aanbakken. Maak een vinaigrette van twee lepels notenolie en één eetlepel azijn. Hutselen. Opdienen met heerlijk brood en daarna lekker kaas met brood serveren.

U Eet Uw Vingers Erbij Op.

(text veranderd na begrijpend lezen door Corja)

Morgen tuinkerssoep.

lummel

8 responses to “Postelein”

  1. lummel says :

    lekker, goedkoop en lekker

  2. Corja says :

    Weet je het zeker, één lepel olie en twee eetlepels azijn? Niet andersom?

  3. lummel says :

    Een paar verkruimelde walnoten zijn er ook lekker in. Mochtu geen spekkies eten dan brengt dat eenbeetje bite.

  4. Ilona says :

    Postelein, het was een ware straf voor ons als kind. We kregen het gekookt op ons bord. Het leverde associaties op die ik hier niet zal herhalen.
    Nooit, maar dan ook nooit in mijn hele leven zal ik postelein eten, was ons motto.
    Ongekookt?
    Het ziet er wel fris en lekker uit. Misschien…

  5. Bertie says :

    Postelein vond ik ook vies, het werd tot groene prut gekookt.
    Maar dit recept leest lekker, oogt lekker en zal dus ook wel lekker smaken. Vooral met Springsteen op de achtergrond en voldoende olie. ☻.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: