Buikspek Crème de cassis

spek1

Dit recept is van de televisie gejat. Ik zag en dacht dat wil ik ook. De volgende dag stond het bij mij op tafel.

U gaat naar de slager en een klopt een paar plakken gerookt buikspek. Ongeveer 1 1/2 cm dik. Heeftie dat niet vraag naar ander spek.

Nu naar de Gall en Gall om een fles lekkere witte Bourgogne en een fles Crème de Cassis te kopen.

Vrolijk fluitend gaat u terug naar huis.

Leg de plakken spek in een braadslee. Gier er de Crème de cassis overheen. Met een kwazzie bekwastelen. in de oven op 90° (standje 3) en vier uur laten staan. Ieder half uur bekwasteld u de speklappen opnieuw. Na twee uur mag eer een bosje tijm op.

spek2.jpg

Na vier uur is het klaar en dient u het op met gebakken aardappels en postelein. U zult smullen wat ik u brom.

Voor het eten, wij vakmensen noemen dat apéro, drink u een Kir. Een beetje Crème de Cassis in een glas en de rest witte Bourgogne. Of sjampoepel, maar dan heet het Kir Royal.

lummel

12 responses to “Buikspek Crème de cassis”

  1. lummel says :

    mijn advies: meteen en gelijk naar de slager

  2. Ilona says :

    Heerlijk zoals het eruitziet… Hou wel van die slowcookerige schalen.

    (Is die postelein nou echt noodzakelijk 😥?)

  3. Rob Alberts says :

    Leuk weer een recept.

    Vrolijke voorjaarsgroet,

  4. Bertie says :

    Jammie, dat zier er aantrekkelijk uit.
    Maar ik ken geen Crème de cassis, alleen gewone cassis van Hero.

    • lummel says :

      Dit is een likeurtje moet je echt eens proberen met witte wijn

      • Gerben says :

        Het lijkt zn leuk idee. Deze zomer een fles crème de casis uit Dijon van mijn opa gekregen. Van kinds af aan kregen we een druppeltje over rood fruit met een bolletje ijs bij hem. Alleen als niet zo zuinige student voelt het toch verkeerd, “luxe” crème de casis in ruime hoeveelheden lozen. Dan is casis toch niet zn gek idee.

  5. timmerarktwo says :

    Ik ben ook gek op langzaam koken, helaas zijn ze bij 24Kitchen en dergelijke (Jamie) juist geobsedeerd van zo snel mogelijk klaar zijn.
    Vier UUR! Ik ga het snel proberen maar wel langzaam. Dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: