Vegetarische bolognese zauz

patsa

Geef het toe vegetariër, u mist de bolognese saus. Ik help u die smaak terug te vinden. Het vlees vervangt u door linzen.

In een koekenpan langzaam wat gesnipperd uitjes, een paar klein gesneden selderijstengels en een fijn gesneden worteltje laten pruttelen. Een blikje tomaten pulp (de verse tomaten hebben nog geen smaak) zout en eventueel een heet poedertje. Dan de zacht gekookte linzen erbij doen en laten pruttelen.

Als de pasta  klaar is doet u de paste op de saus en slaat u aan het opeten. U zult versteld staan.

Drink er een glaasje rosé wijn bij. Een Italiaanse bijvoorbeeld. Lachryma Christi is een lekkere van de hellingen van de Vesuvius.

Lekker dans muziekje

lummel

Advertenties

11 responses to “Vegetarische bolognese zauz”

  1. lummel says :

    ik heb wel eens een betere pheauteau gemaakt, maar ook wel eens veel slechtere.

    Het is koud ook lekker, voor ’s nachts bij het licht van enkel de koelkast

    • timmerarktwo says :

      Heb eens het lampje uit de koelkast gehaald. Zodat niet iedereen (niemand) zag hoe vaak ik ‘s nachts iets uit de koele kast haalde. Blikjes bier voornamelijk, ik was destijds niet rijk.
      Verlang erg terug naar die tijd. Koken kon ik toen nog niet, dat is een vlek.

      • lummel says :

        Een vriend van me zei ooit dat hij eindelijk wist waar het licht heenging ´s ’s nachts als de lampen uitgaan : naarde koelkast

  2. lummel says :

    Breaking news. Ik heb vergeten dat erook een glaasje rode wijn in de zauzzat.

  3. Bertie says :

    Je kunt veel doen met linzen, merk ik.
    Ik denk dat ik het ook zonder wijn lust. Of met een pilsje.

  4. Rob Alberts says :

    Verdraaid deze heb ik gemist …..

    Smakelijke groet,

  5. Ilona says :

    Deze heb ik ook gemist. Maar zie aan de datum dat ik richting Bretagne reed alwaar ze heerlijke linzen in blik hebben. Zoals ik ooit gegeten heb in een Frans wegrestaurant voor truckers. Met van die boterdikke knoflookmayonaise erop met gesnipperde rauwe uitjes.
    Maar zie, ik ben afgedwaald.

    Prima recept om eens te proberen, maar denk toch dat ik er stiekum nog wat gerulde gehakt doorheen frummel, of in plaats van linzen. Moet immers mijn eigen thuiskok gunstig gestemd houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: