Tieten om van te smullen

sjampoepelEigenlijk had hierboven Pompoenen om van te smullen moeten staan.

Maar twee internet marketing specialisten, Bas van Vuren en Ad Hok, leerden mij dat een titel met tieten beter scoort dan een titel zonder tieten. Ik ga het meten.

Mijn dochter was jarig en dan zorg ik voor de catering. U heeft al die recepten al lang op dit blog zien staan, dus dat herplaats ik niet.

Vandaag iets zoets. Dat doe ik niet vaak maar dit was buitengewoon lekker. Een zoete Pompoentaart.

Eerst boodschappen

Eerst naar de groentenvakman om een pompoen en een sinaasappel te kopen. Daarna naar de zuivelspecialist om een pot verse room te bemachtigen (van die dikke dus). En drie kakelverse eieren. Ook een pak zuiker mag niet ontbreken. En natuurlijk een zelfgekochte taartbodem. (pâte brisé).

Dan koken

Snijdt de pompoen aan stukjes (u moet 400 gram overhouden, van de rest maakt u soep) en doe hem met 50 gram zuiker in de koekepan. ook het zap van de zinaaszappel. Heel langzaam laten inkoken totdat het begint te carameliseren.  In de blender en blenderen.

In een beslagkom doet u 75 cl room, 100 gram zuiker en drie eieren kloppen. De inmiddels afgekoelde pompoenprut er doorheen roeren.

De taartbodem in een bakblik en gaatjes prikken mat een vork. daarna stort u het pompoenmengsel op de taartbodem en hup 20 minuten in de op 190° voorverwarmde oven (standje 6 en een half). Af laten koelen.

Het opeten

Het beste kan je hier een glas of twee champagne bij drinken. Ik koos er een van Philippe Dechelle, een champagneboer die 4 minuten bij vandaan woont. We kozen een Blanc de Noirs. In de champagne mogen maar drie druivensoorten: pinot noir,  meunier en chardonnay. Ikzelf ben niet gek op de meunier dus kijk bij het kopen naar de percentages. Hoe minder meunier hoe lekkerder voor mij. De sjampoepel die Philippe me aanraadde was een Blanc de Noirs, 100% Pinot Noir. Op de pheateau bij het artikel ziet u ook een fles van Eves de Rêves staan. Die heeft alle drie de druiven in een gelijk percentage. Een Blancs de Blancs is ook heel lekker, vooral als er geen zuiker toegevoegd is. Dan krijgt u een heerlijk sjampeoeltje voor een apéritief.

Schenk u dus een glas in en serveer dat met een partje pompoentaart.

pompoentaart

Ik heb helaas geen pheateau van tieten om van te smullen, niemand wilde model staan.

 

lummel

6 responses to “Tieten om van te smullen”

  1. lummel says :

    Heerlijk geloof me

  2. Bas van Vuren says :

    Ik geloof je graag. Nu naar de groentenboer en de slijter en vanavond heerlijk smullen.

  3. Corja says :

    Dat ga ik proberen! Alleen kun je hier geen dikke room kopen. Is zelf kloppen een optie?

  4. Bertie says :

    Geen model maar Dolly is bijna hetzelfde en ze kan nog zingen ook.
    Of ik de taart ga maken weet ik nog niet, ik ben geen liefhebber van pompoen al klinken de room en suiker niet slecht.
    Lijkt me ook leuk om te presenteren: ‘Stukje tietentaart?’
    Ik kopieer het recept in ieder geval, om er over na te denken.

  5. Rob Alberts says :

    Ik ontvang graag de 18++ versie van deze blogpost …

    Puberale groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: