Ingemaakte zitroenen

zitr

We mogen de deur niet uit vanwege het Coronavirus. In Frs heet dat: Confiné. Ik sluit vandaag zitroenen op: citron confit.

Wat heeft u nodig?

1 wekpot. 5 zitroenen. 7 eetlepels grofzout. Een fles Boulaouane (een Marokkaanse rosé)

Hoe gaat u tekeer?

Snijdt de zitroenen in vier kwarten, maar laat ze aan het kontje an elkaar zitten. Er ontstaat een citroenbloem. Doe daar een eetlepel grofzout in en zet de Citroën in uw wekpot.  Herhaal dit net zo vaak als er zitroenen in uw pot passen. Drink een glas boulaouane.

Pers twee zitroenen uit en giet het zap in de pot. Doe er nog twee eetlepels grofzout bij alsmede ook nog een keertje een laurierblaadje en twee takjes tijm. Een beetje water totdat de pot boordevol zit. Drink nog een glas boulaouane.

Afsluiten en 4 weken in de koelkast. Elke dag de pot omdraaien. Het zakie gaat nu fermenteren. Na 4 weken uit de pot halen en met lekkere Noord-Afrikaanse recepten opeten. (kijk elders op dit prachtige blog.)

lummel

6 Reacties op “Ingemaakte zitroenen”

  1. lummel zegt :

    Nu we allemaal opgesloten zitten raad ik u aan om al mijn recepten te maken de komende weken. U zult versteld staan.

  2. lummel zegt :

    Onnodig te vertellen dat u biologische zitroenen moet gebruiken. Geen pesticiden nodig voor dit recept.

  3. Bertie zegt :

    Wat apart, van ingemaakte citroenen hoorde ik niet eerder.
    Ik snijd ze aan partjes of plakken, leg ze in een schaal, deksel erop en vries ze in. Moet er wel bij zeggen dat ik ze alleen gebruik n de tonic. Vroeger ook bij gestoofde vis maar dat maak ik nooit meer.

  4. Ilona zegt :

    Dan is het niet meer zo zuur? Lijkt me heerlijk voor een hete zomer.

  5. Bas van Vuren zegt :

    Wat een zuur stukje.

Trackbacks / Pingbacks

  1. Het begint met een B – Bas van Vuren, aangenaam - 6 april 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: