Knolselderij

 

knolDit is verreweg de mooiste titel (bedenk eens een nog mooiere kop mensen) die ik ooit gepubliceerd heb. En dat weer geïnspireerd door de naamgeefster van dit blog.

Knolselderij. In het frans heet dit celeri rave. Het is een voorgerechtje in alle franse bistros. Maar mijn vrouw maakt het zelf en lekkerder.

U haalt in huis:

1 knolseldrij, 2 grapefruits, 2 eetlepels olijfolie, 1 eiderdoder, 1 eetlepel scherpe mosterd. 1 geperste zitroen, 2 eetlepels cider azijn, een snufje safraan en een snufje espelette peper en een draai geen peper. Twee flessen witte wijn (bourgogne) en een fles champagne.

Aan de slag

Raps de knolselderij.

Roer er de geperste zitroen door. Snij de grapefruits aan stukjes en meng het er doorheen. De zap van de grapefruits mag er ook bij.

Nu gaat u een soort van mayonaise maken.

Doe de eiderdoder in een kom. Roer er twee lepels olijfolie door. Doe er de eetlepel mosterd bij. BLIJVEN ROEREN. Hup de twee eetlepels azijn gaan er door. BLIJVEN ROEREN. Nu het snufje zout, safraan en esspelette peper er door hutselen..

Giet dit over de knolselderij. Een uurtje in de koelkast.

Opeten als voorgerecht.

De prachtige slakom en slacouvert hebben we op de braderie in ons stadje gekocht.

 

prachtige muziek van een nare man.

lummel

7 Reacties op “Knolselderij”

  1. lummel zegt :

    dit is echt vurrukkulluk. Geloof me.
    En de rif van zz top is echt ongehoord mooi.
    taratataratar tata ta

  2. Ilona zegt :

    Gek op knolselderij, en de combi van de ingrediënten lijken me een heerlijk.

    Denk wel dat ik er een draai wel peper in doe.
    Bourgogne en champagne houd ik dan nog even apart.

  3. Bas van Vuren zegt :

    Ik ga het meteen proberen! Dat blijven roeren.

  4. Bertie zegt :

    Het kijkt me erg lekker, ik heb het alvast gekopieerd.
    Zo uitgebreid at ik de knol nooit, dit ga ik proberen met de geen peper.
    Espelette peper ken ik niet maar ik zoek het op.

    Ik verheug me al op de wijn, die is voor bij de muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: