Doperwten met een franse slag

doppers1

doppers2

Ik mag alleen maar af en toe naar buiten tijdens onze lockdown. Gelukkig heeft de net gekozen burgemeester d markt weer geopend. Met hekken, strepen, pliesie agenten. En de kooplui zien eruit als laboranten met maskers en handschoenen.

Ik ging voor de doppers. Twee grote handen vol. Toen een stuk spek. Koop uw spek bij een slager, mensen, boycot die plastieken bakjes van de grootgrutters. Dat is ‘de la merde’.

Snijdt uw spek in dobbelsteentjes. Snipper een middelgrote ui.

Bak eerst de dobbelsteentjes aan in de botor, fruit het uitje mee en doe de uit de doppen gehaalde doperwten erop.  Water, zout peper en een schepje zuiker. Zachtjes laten pruttelen totdat het gaar is. Afgieten en als de donder opeten.

lummel

Dit concert zou ik al in November gezien hebben, maar ze kwamen niet. Het concert uitgesteld tot de maand Mei. Gaat dus ook weer niet door. Zou het nog eens lukken?

3 Reacties op “Doperwten met een franse slag”

  1. lummel zegt :

    u kunt er ook nog het fijn gesneden hart van een krop sla erdoorheenhutselen (5x woordwaarde)

  2. Ilona zegt :

    Zodra de markt weer open is, kan jij weer lekker husse!

    Dank u wel de net gekozen burgemeester!
    Hoera!!!

  3. Bertie zegt :

    Zalig, verse doperwten, ik zou er haast een moord voordoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: