Bloemkoolpizza

Ooit vroeg iemand me of ik iets wist met bloemkool, anders dan met een papje. Vandaag dus iets heel anders, we gaan een pizza maken van een bloemkool. Bent u gek geworden hoor ik u vragen. Nee ik was het al. We gaan in dit recept de pizzabodem vervangen door een bloemkoolbodem.

Wat moet u in huis hebben?

320 gram bloemkoolroosjes, 50 gram amandelpoeder, twee eieren en een snuf zout.

U gaat als volgt tekeer:

In een keukenmachine gaat u de bloemkoolroosjes (dat is een bloemkool min een stronk) tot een poedertje mixen.

Daarna gaat dit in een beslagkom, u doet de amandelpoeder erbij, een snufje zout en de eieren. Lekker kneden tot een bal. Deze bal legt u op een blad ovenpapier en met uw vuist drukt u hem plat en vormt een ronde schijf. De oven had u natuurlijk allang voorverwarmd op 180 graden (standje 6) zodat u de schijf ongeveer 30 minuten bakt totdattie goudbruin is.

U haalt nu de schijf uit de oven een begint met uw favorite pizzagarnituur. Voor de pheauteau had ik tomatenpuree, mozzarella en kappertjes gebruikt. Ik had helaas geen ansjovis en olijven.

Nog 10 minuutjes in de oven en opdienen maar. Drink er een lekkere frisse wijn bij. Ik houd erg van Lacrima Christi rosé, een wijn die op de hellingen van de Vesuvius groeit.

Voor de muziek gaan we naar uw zuider-, en mijn noorderburen: de Belgen

7 Reacties op “Bloemkoolpizza”

  1. lummel zegt :

    een heerlijk lentegerechtje. Nu de lente nog.

    ps de kleuren zijn niet mooi geworden. Ik maak volgende keer een andere foto.

  2. lummel zegt :

    ik heb de kleuren aangepast maar ik maak volgende kee een betere foto

  3. Bertie zegt :

    Wat een apart idee, amandel met bloemkool, daar kan ik me niets bij voorstellen maar dit is zo simpel dat ik het morgenavond ga proberen. Als de supers amandelpoeder hebben, dat weet je hier nooit.
    ps
    ik dacht dat je de bereiding op video zou zetten?
    pps
    het muziekje is alvast goed.

  4. Bertie zegt :

    Gisteravond deze pizza gemaakt. Het was smakelijk maar ik vond het niet bijzonder. Het deeg bleef korrelig.

  5. Ilona zegt :

    Eindelijk een behoorlijke Schijf van Vijf waar je wat aan hebt.
    Lijkt me heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: