Garnalenburger

U ziet het al op de foto. Hier ging iets mis. Maar het was vurrukkulluk.Ik geef het recept zoals ik het gemaakt heb en daarna hoop ik op uw tips en aanwijzingen om het goed te krijgen. Of om het een andere naam te geven. Daar gaan we.

Ik wilde dus een burger maken. Broodje, schijf dinges en sauzen.

Ik maakte twee overheerlijke sauzen.

Saus 1 om op het onderste broodje te smeren.

1 avocado. Een beetje sambal, een beetje kikoman sojasaus en een flinke kneep citroen.

Prak de avocado en roer alle andere ingrediënten er door. Volg uw eigen smaak. Ik koos fris (veel citroen, en pittig, veel sambal.

Saus 2 om op de burger te leggen.

2 rooie uiden in ringen gesneden. Een plasje balsamicoazijn.

Laat de uien op een middelgroot vuur caramelliseren. Her recept zei suiker erbij. Hoeft niet de uien worden vanzelf zoet. Dit duurt wel een half uur. Je moet blijven omscheppen. Als het mooi zacht en bruin is een flinke scheut balsamico er door roeren. Nog even laten pruttelen.

De burger

Ik had 400 gram diepgevroren garnalen (rauw). Ontdooien in koud water en de beesten uit hun jas halen. Kop eraf natuurlijk. Schoonmaken (het darmkanaal eruit trekken) en in kleine stukken snijden.

U mengt er 4 klein gesneden eetlepels peterselie en eetlepels bieslook, (acht eetlepels in totaal) vier eetlepels citroensap, twee gesnipperde lente-uitjes, geen schoolreisje) zout een drie eetlepels nuoc man (een Vietnamese vissaus) en 60 gram paneermeel. ook een flinke klodder sambal.

Alles lekker doormekaar kneden en er twee burgers van vormen. In de koelkast.

Rooster de buns (hamburgerbroodjes). Doe Saus 1 op de onderste helft. Bak de burger goudbruin. Leg hem op de besmeerde bun. Doe saus 2 erop en de bovenkant van het broodje.

Opeten maar.

Het was heerlijk.

Maar.

Er was een hele grote maar. De burgers vielen tijdens het bakken uit elkaar. Ik heb ze weer samengedrukt en verder in de oven gaar gemaakt.

Het was heerlijk maar zag er niet uit. Ik moet bekennen dat ik twee verschillende recepten gemixed heb.

Wat u hierboven ziet aan ingrediënten moest in de blender. En daarna de schijven maken. Het andere recept ging niet in de mixer maar er werd een ei doorgeroerd en veel meer andere ingrediënten .

Wat raadt u mij aan?

lummel

6 Reacties op “Garnalenburger”

  1. lummel zegt :

    heerlijk maar niet mooi. Wat moest ik anders doen? Geef me een idee en ik maak het (het is namelijk ongelofelijk lekker. Mijn vrouw die geen burgerbroodjes lust, heeft het opgegeten als een gehaktschijf en vond het heerlijk. Vaker maken zei ze).
    Uw aanwijzingen zijn welkom.

  2. Ilona zegt :

    De blender! Waar zouden we zijn zonder de blender?
    Heerlijk recept lijkt me, het pittige van de sambal en het zilte zeearoma van de garnalen. En zo ga ik door met de smaakvoorstelling die ik me hier dus zo voorstel…

  3. lummel zegt :

    Ik heb je raad opgevolgd Ilona. Ik heb geblenderd. Het effect was een echte burger. Ik had een beetje teveel geblenderd, dus volgende keer de helft en het is perfect.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.