Biefstuk uit Thailand

Gemarineerde biefstuk op zijn Thais. Je eet je vingers erbij op.

Wat haalt u in huis?

400 gram biefstuk, 2 limoenen, 4 steeltjes citroengras, 1 half rood klein pepertje zonder pitjes, 10 takjes koriander, 4 takjes basilicum, 4 takjes munt, een halve eetlepel sesamolie, 2 soeplepels olijfolie, 2 soeplepels sojasaus, zout en peper.

U gaat nu snijden. U snijdt alles fijn. De biefstuk in dunne plakjes. In Frs snijden ze koeien anders dan in NL. Je vindt nooit precies hetzelfde stukkkie. Neem het allerbeste. Kogelbiefstuk bijvoorbeeld. U gaat het rauw opeten dus het moet heel erg zacht zijn. Zeg tegen de slager dat u het rauw gaat eten, hij weet wat hij u aansmeert, uh aanraadt. Pers de limoenen uit en meng met de sojasaus en de oliën. (ik weet niet of dit woord bestaat, maar ik vind het erg chique) Alles lekker in een grote kom hutselen en tien minuten in de koelkast.

heerlijk!

Status Quo en de Beachboys. Van mij mag het nog gekker worden!

lummel

9 Reacties op “Biefstuk uit Thailand”

  1. lummel zegt :

    Mocht u niets lusten van wat ik hier plaats, luister en kijk naar de video. De Beach Boys als achtergrondkoortje van Status Quo.

  2. Bertie zegt :

    Hmmmm, morgenochtend direct naar de supermarkt. Slagers hebben we niet meer in het dorp.

  3. Corja zegt :

    Vandaar die ‘tuerie’ op insta. Deze sla ik even over, rauw vlees… Niet echt aan mij besteed. Maar leuk weer een recept te zien op ‘Husse’!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.