Welsh met prei
Weet U wat een Welsh is? Nee, denk ik. In het hoge noorden van Frankrijk, waar ze Nederlands spreken en ook Nederlands eten (kroketten, frikadellen et patat) en drinken (bier) eten ze een Welsh. Dat heet quiche in het oosten van Frankrijk waar ze Duits spreken en Duits eten (zuurkool, leverworst en Sinterklaas vieren) en Duits drinken: bier.
Welsh vind je voornamelijk in snakbarren. Het is een plak brood met kaas en iets anders.
Een Franse topkok maakte een andere Welsh. Ik volgde zijn voorbeeld en geef u twee varianten. Een met vis en een met ham.
Wat haalt u in huis?
Een klein Maroilles kaasje of een andere lekkere kaas. 4 plakken Bayonne ham (of een moot haddock) Een bos kleine preitjes, 4 eieren, 10 cl melk en 50 cl crème fraiche. En een taartbodem. Ook moet u een beetje zuiker hebben.
Hoe gaat u tekeer?
De preitjes in een pan met zuiker overgieten. Langzaam laten carameliseren. U mag er een beetje water erbij gieten.
Doe het deeg voor de taart in een taartvorm. Er moet een randje van ongeveer 1 cm zijn. Gaatjes prikken en in de oven op 180 graden zetten. Na tien minuten maggie er weeruit.
Snij de kaas in dunne plakjes en netjes over de taartbodem leggen. Nu ook de fijngesneden ham of haddock erop draperen. De gecarameliseerde preitjes overlangs dwars door midden snijden en op de taart leggen.
Nu de eieren, melk en crème fraiche opkloppen..
Giet het opgeklopte zakie op de taart.
25 minuten op standje 6 (180°)
Opeten maar.
lummel
7 Reacties op “Welsh met prei”
Trackbacks / Pingbacks
- 6 december 2021 -
- 10 januari 2022 -
heel erg lekker, ik verzeker het u. Vegetarisch kan maar vegan niet denk ik.
een vraagje voor Rob. Hoe kan je dit vegan maken?
de gîtait is Michal Jones (een Welshman) die furore in Frs heeft gemaakt met Jean Jacques Goldman,
Het Welsh. Heb ik altijd interessant gevonden.
Als taal.
Ik wist niet dat er ook Keltische recepten waren.
Ziet er heerlijk uit.
Beetje de preitaart van ons. Maar dan een beetje anders.
er zijn nu hele kleine preitjes op de markt. Die zijn gigantisch lekker. bij gebrek aan kleine preitjes moet je een dikke prei in de lengte snijden.
Die ga ik maken een dezer dagen, ziet er heel makkelijk uit.
De giarist hoeft er niet bij te zijn.