Leen lust heel graag een lekkere bak Sinees.

Leen lust heel graag een lekkere bak Sinees.
Als hij geen zin heb om nadien de vaat te doen dan gaat ‘ie naar Tante Sjaan op de Kaap, oftewel Restaurant Wing Wah op Katendrecht. (Zit er al heul lang, de Kaap was de eerste Chinese gemeenschap in Nederland.)

Ook komt ‘ie bij Kaat Mossel, de zaak van Pa van Moorsel (van die wielrenster).
Maar dat zijn gewoon mosselpannetjes. Of onbeperkt spare ribs: óók héél erg Leen.

Bij De Ballenten op de Parkkade eet hij zijn broodje bal. Die zijn zo legendarisch dat men daarvoor beter naar De Ballentent zelve gaat.

voor zijn harinkie gaathij naar Schmidt op ‘t Vasteland.

Blijft over *drumroll* Uierboord, oftewel broodje koeietiet, een Rotterdamse specialiteit.
broodje

Leen is een graag geziene gast op het jaarlijkse Uierboord Festijn in Old Dutch, waar tout Rotterdam smult van een lokale klassieker.
Towers Lee 060411-02

Recept:

Ingrediënten:
1 kg runderuier
een mirepoix en bouquet garni voor 2 liter groentebouillon
water
bloem
boter

Bereiding
Trek een groentebouillon van gesneden wortel, ui, prei en selderij plus de kruiden
Zeef deze na een half uur trekken.
Spoel de uier schoon en laat 9 uur of langer garen op een pieteroliestel.

Kan in dunne plakken zo (warm, lauw of koud) op de boterham.

Dikke plakken kunnen –eenmaal koud– door gepeperd en gezouten bloem gehaald worden en gebakken in de koekenpan tot warm en krokant.

©©,®?

3 Reacties op “Leen lust heel graag een lekkere bak Sinees.”

  1. lummel zegt :

    Dankzij de lezers en reageerders is dit blog dit jaar uitgegroeid tot een wereldblog.
    Allen vurschrukkuluk bedankt en hele fijne feestdagen

  2. Apiedapie zegt :

    Ja jullie ook he, van harte en nog veel gezelligheid.

Geef een reactie op Apiedapie Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.