Spiraalpizza

Image

Weer een pizza, maar weer een beetje anders. Meer broodachtig. En minder taartig.

Eerst naar de bakker of naar de grutter om 400 gram pizza of brooddeeg te kopen. U kunt het ook zelf maken.

Voor het beleg kiest u uit wat u lekker vind. Het moet wel droog blijven, dus geen tomatensaus! Een beetje ham, paprika of gedroogde tomaatjes, kappertjes, olijven, uitjes u ziet maar. Een paar basilicum blaadjes horen er wel bij.

Maak een lange drol van het pizzadeeg en draai hem op (kijk maar op de foto, alsof je wasgoed uitwringt). Maak er een mooie rol van (net als op een zeilboot: een schippersmatje), laat een beetje ruimte over tussen de ringen, niet stijf tegen elkaar aanplakken. Nu de garnituur er netjes overheen strooien. En nu even laten staan. Schenk een glas wijn in en geniet ervan. Zet de oven op 200°. Als het deeg en beetje gerezen is mag het in de oven. Knapperig bruin bakken in ongeveer 15/20 minuten. Als het nog warm is mag u er parmezaanse kaas over strooien en: opeten maar.

Brood dus:

lummel

6 responses to “Spiraalpizza”

 1. luvienna says :

  Jummie, lummel, ga ik maken!

 2. pawi says :

  Wow! Over pizza raak je nooit uitgepraat.
  Deze ziet er heerlijk uit, een en al korst met lekkere verrassingen ingebed. Ansjovis en artisjok zou ik erin doen.

  De broer van een van de beste NOS journalisten, Paul Sneijder, deed Pizza Hut Nederland, nu alleen nog in 010 en 070. Zowel Paul als zijn broer hebben een boordmaatje méér.

  Daar kun je die dikke Detroit pizza’s eten, hoewel niet zo vierkant, meer rond eigenlijk. Maar dik en uit de pan, niet mijn favoriet eigenlijk. Ja, ze hebben gelukkig ook die lekker dunne pizzabodems.

  Een pizzabodem moet dun EN krokant zijn, een vrijwel onoplosbare combinatie als er vochtige ingrediënten worden toegepast. En dat willen we eigenlijk wel: tomatensausje bijvoorbeeld.

  Mijn tip is: maak vier kleintjes ipv een grote boluspizza, ideaal om te picknicken bij dit warme winterweer, en giet er op de picknickplaats een tomatensausje overheen (makkelijk te maken als de pizza in de oven ligt te bruinen).

  Versgeraspte parmezaan mee in een trommeltje, wijn, champagne en/of water… deze lunch kan niet meer stuk!

 3. Corline says :

  Dit is prachtig! In de voorjaarsvakantie ga ik dit maken met mijn kleinkinderen. Wat zullen ze smullen! En dat glas wijn, heerlijk. Geef eens een goede tip?!

 4. Rebelse Huisvrouw says :

  Ik zit hier dus watertandend naar te kijken. Ga nu naar de ijskast om in elk geval een stukje kaas te verorberen. Morgen staat dit op het menu. Dat zal dochter ook wel kunnen waarderen denk ik.

 5. Apiedapie says :

  Hmm, Brood!! En dan ook nog Skid Row, een van mijn alltime favorites, dat koortje Skid Rooooohooohooohooohooo pam pam paaaaaaham. Heb hem vele malen live mogen zien, maar dit terzijde. Oh die pizza, ja, dat zal wel. Mijn pizzaboer – die van die jongen op die bromfiets – heeft hem niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: